Over José

Jose-kunstkeur

Ik ben lid van de EPTA, de beroepsvereniging van gediplomeerde pianodocenten: www.eptanederland.nl
KunstKeur is het landelijk erkende kwaliteitsinstituut voor de amateurkunst. Ondernemers in de kunsteducatie en amateurkunst kunnen zich laten certificeren, klanten krijgen hiermee de garantie dat hun les of product aan de gestelde eisen voldoet.

Als kleuter speelde ik al op de piano bij de Kerstvieringen!

Het lag dan ook voor de hand dat ik na mijn gymnasiumopleiding naar het conservatorium wilde. In Utrecht ben ik afgestudeerd bij Ria Groot, een geweldige pedagoge en pianiste.

Tijdens mijn studie heb ik ontdekt dat ik heel graag lesgeef: het goede contact met de leerlingen, groot en klein, en het mee ontwikkelen van hun eigen muzikaliteit geven me veel voldoening. De meesten blijven jarenlang bij me op les. Af en toe treed ik zelf op, het liefst met mijn man, de pianist Frits Kroese, als duo à quatre mains en op 2 piano’s.

Ik ben jarenlang verbonden geweest als pianodocente aan Muziekschool Leusden, die helaas in 2008 vanwege gemeentelijke bezuinigingen opgeheven is. Sindsdien ben ik als zelfstandige met een privé praktijk verder gegaan, omdat ik nog iedere dag geniet van het samen muziek maken en dat graag wil doorgeven. Vanaf september 2020 ga ik mijn lespraktijk afbouwen maar gelukkig heb ik een goede opvolgster gevonden naar wie ik nieuwe leerlingen kan verwijzen.

Regelmatig speel ik als vrijwilliger piano in een psychogeriatrisch centrum, waar ik ook af en toe kleine concerten met mijn leerlingen verzorg.

Ieder jaar organiseer ik uitvoeringen waar alle leerlingen zich kunnen presenteren op de prachtige vleugel in de aula van de voormalige muziekschool. Voor de volwassen leerlingen zijn er voorspeel/ontmoetingsavonden in ongedwongen sfeer bij mij thuis.

Neem een kijkje in de fotogalerij »